IdrottOnlineNamn:     "Prova på"-boule
Publicerad:    15 SEP 2016 22:54
Uppdaterad:     15 SEP 2016 22:57
Rubrik på sidan:     "Prova på"-boule
Ingress:     Ta med ett barn, ett barnbarn, en granne, en jobbarkompis eller varför inte en varje sort, eller flera,

Kom till boulehallen onsdagen den 5 oktober klockan 18. Vi ordnar instruktion, spel och måhända någon enklare tävling under lättsamma former. Allt för att sprida vår sport till nya målgrupper. utöver att det givietvis är gratis bjuder  klubben på kaffe/saft och bulle.
Namn:     Kassören påminner
Publicerad:    15 SEP 2016 22:46
Uppdaterad:     15 SEP 2016 22:53
Rubrik på sidan:     Kassören påminner
Ingress:     Betalning för SM och seriespel ska betalas under september.

Kassören påminner om att vi nu har nytt räkenskapsår, 1 okt - 30 sept, och att avgifter och ersättningar för innevarande år måste regleras innan den siste. Det gäller alltså att med lite marginal till det datumet skicka in eventuell reseräkning, SM-avgifter och seriespelsavgift till kassör Mats L.

Mats ser gärna att Ni som vill ha licens 2017 meddelar detta innan den 1 december. Detta sker automatiskt om ni betalar medlemsavgiften för 2017 innan dess men då den först ska fastställas av årsmötet, den 10 november,  så går det inte att göra redan nu. Däremot går det bra att meddela Mats att man vill förnya sin licens redan nu.
Namn:     Städdags
Publicerad:    14 SEP 2016 22:50
Uppdaterad:     14 SEP 2016 22:56
Rubrik på sidan:     Städdags
Ingress:     I oktober öppnar vi hallen men innan dess behöver det städas lite.

Torsdagen den 22 september kl 18:30 drar vi igång stora höststädningen. Förhoppningsvis hinner vi med det mesta då, i synnerhet om vi redan på klubbmötet börjar dela ut arbetsuppgifterna. Det vore väl konstigt om vi inte ska hinna klart till den 3.e oktober nu när alla får chansen att hjälpa till.


Lite skitigt i hörnen är det kanske men så
här
drastiska åtgärder ska väl inte behövas?
Namn:     För 24 år sen
Publicerad:    14 SEP 2016 22:38
Uppdaterad:     14 SEP 2016 22:44
Rubrik på sidan:     För 24 år sen
Ingress:     Bildades Lejonkulan.

Även om vi från början hette Berg Boule, vilket sedemera ändrades till Lejonkulan, och själva bildandet ägde rum på Kaserngatan med en efterföljande match i Trädgårdsföreningen, det var dimmigt den septemberkvällen 1992, minns jag, men det var här det hela började, på en grusgång mellan Björnsbacken och Sjöliden i Berg.

Av de fyra grundarna är det bara jag själv som fortfarande är aktiv i klubben, men jag spelar på jobbet ihop med Lasse J, där vi förresten i år blev utslagna av Bernt J (hur är det möjligt?) och där Micke L vann härom året. Så det övriga tre dyker upp på gruset då och då.

Näst år fyller klubben 25. Hur ska vi fira det?
Namn:     Lejonligan
Publicerad:    12 SEP 2016 23:59
Uppdaterad:     13 SEP 2016 00:01
Rubrik på sidan:     Lejonligan
Ingress:    

Nystart och gärna trippellag i Lejonligan

Spelstart 14 oktober. Vi spelar fredagar mellan 9-12.

Vi räknar med 12-14 lag. I ligan kan man att möta dubbellag såväl som trippellag. Ett anmält trippellag kan spela som dubbellag om en spelare har förhinder. Har ni frågor eller svårt att hitta lagkompisar så hör av er.

Vissa fredagar räknar vi med att köra en serie där vi blandar friskt och helst ingen spelar med ordinarie medspelare. Senaste året kallade vi det för sexlagsserien.

Ni som endast vill hoppa in som reserver då och då vill vi också få kontakt med.

Anmäl lag till oss senast 20 september.

Hälsar

Inger  ingerbjorling@hotmail.co            Bosse   rahmbo47@gmail.com

Tel.  0761 846684                                                             tel. 013-67029
Namn:     Sv Cup Vet
Publicerad:    11 SEP 2016 23:18
Uppdaterad:     11 SEP 2016 23:21
Rubrik på sidan:     Sv Cup Vet
Ingress:     Lagen till de båda veterancuperna är uttagna.

Laget till Svenska Cupen V55 (som troligen spelar i Borås)

Bengt-Olov Gladén
Gitten Råsander
Göran Gustavsson
Inger Björling (lagledare)
Jan Åsberg
Johan Nilsson
Kenneth Johansson

 

Laget till Svenska Cupen V65 Vars (spelplats i skrivande stund meddelas varande i  Jönköping)

Ann Gustafsson (lagledare)
Arne Johansson
Bertil Beinard
Irma Gustavsson
Ivan Stipic
Per-Inge Malm
Torkil Åsenhed
Ulf Lindner
Namn:     Veteraner kvalspelar i Stockholm
Publicerad:    07 SEP 2016 08:17
Uppdaterad:     08 SEP 2016 08:48
Rubrik på sidan:     Veteraner kvalspelar i Stockholm
Ingress:     Spelplats är Vårberg i södra Stockholm.

Mellan Brunkeberg och Birka fanns under vikingatiden ett band av vårdkasar. När man från Brunkeberg såg fiender komma farande genom skärgården antände man en vedstapel (vårdkase), som i sin tur fungerade som signal till nästa kase som antändes och så vidare. I vikingastaden Birka fick man snabbt veta att det var dags att förbereda sig för strid. På ett berg i närheten av spelplatsen var en vårdkase placerad under vikingatiden och fick under 1960 talet ge namn till den nybyggda stadsdelen.

Vi som ska kämpa för att LEJ ska vara kvar i elitserien är Ulf B, Kenneth J, Göran G, Gitten R, Eva B, Jan Å, Bo E samt Inger B spelande lagledare. Arne Johansson har insjuknat i halsont och kan inte medverka. Halsfluss är det något för en karl? Motellet som vi ska bo på var en gång i tiden Arnes andra hem.

Vår bas under helgen är Slagsta motell beläget strax söder om Vårberg. Efter titt på spelplatsen och kvällsmat kommer vi tidigt i säng. Spelstart klockan nio på lördagsmorgonen. Fyra klubbar spelar om två platser i nästa års elitserie. Mötet med Flens bouleförening, vinnare av division ett östra, startar som värsta rysaren. De tre musketörerna Athos, Porthos och Aramis - nä nu är jag ute och cyklar - det ska naturligtvis vara Ulf, Göran och Kenneth - får vår lagledare Inger och publik att nästan tappa andan. Jobbig upphämtning från ett rysligt underläge till vinst med 13-12. Det var viktigt!!!  Allt ordnar till sig till slut. LEJ-FLE 3-1 (13-12, 9-13, 13-4, 13-5). Stockholmsklubben Boulero krossar samtidigt Varberg med överlägsna siffror. Nu är det vår tur att ta oss ann Boulero. Det blir ordentligt med stryk för ett något omstuvat Lejonkulan.  LEJ-BRO 0-4 (5-13, 1-13, 8-13, 8-13).

Tredje mötet för dagen och då gäller det Varberg. Matcherna startar trevande och regnet närmar sig. Plötsligt öser det ner och herr överdomare Rasmus Kling avbryter spel på banorna när Tor rider över himlavalvet på bockarna med sin hammare i högsta hugg så blixtarna far över himlavalvet. Efter regnavbrottet går det trögt för LEJ på båda banorna.  Vi får stryk av Varberg. LEJ-VAR  1-3 (9-13, 12-13, 11-13, 13-5). Vid sjutiden är vi åter på motellet lite molokna. Kvällsmat och analys av läget. Flen har förlorat sina möten och Boulero har vunnit allt. Kampen om andraplatsen kommer att stå mellan LEJ och Varberg. Vi är inte uträknade än.

Till sängs och allt är lugnt fram till fyra på söndagsmorgonen då det händer saker. Janne sover med öppet fönster och hör hur det rasslar och en man tittar in genom fönstret. Mannen kliver från stegen in i rummet och säger ”sorry wrong room I am drunk” och försvinner ut i korridoren. Samtalsämne vid frukosten är mannen som kom in från stegen. Även Gitten och Inger har haft besök på rummet. De hittar en ovanlig insekt i sängen, troligen inte skorpion. Vi packar bilarna och drar till spelplatsen. Vi ska möta Flen en andra gång och det är bara vinst som gäller. Solen skiner igen och spelet kommer i gång, det börjar riktigt illa för LEJ. Musketörerna rider på bra men andra lagdelen får inte till spelet. Oavgjort till slut. LEJ-FLE 2-2 (13-6, 10-13, 13-5, 6-13). Nu ser det rigtigt illa ut. Vi får sedan en ny snyting av Boulero med siffrorna 0-4 (3-13, 5-13, 6-13, 3-13). Men när nöden är som störst är hjälpen som närmast. Flen ger oss den hjälpande handen med 2-2 mot Varberg. Nu är vi på banan igen ”bara” att slå Kulknapparna så kommer vi tvåa. Flen kan inte konkurera om andra platsen och Boulero är överlägsna segrare i kvalet. Lagen tar oavgjort och åker hem. Frågan kommer upp om vi ska ändra om lagdelarna inför avgörandet. Lagledaren beslutar att vi inte ska ändra.  Inledningen av mötet med Varberg blir spännande. Gitten-Eva-Jan har vid 10-10 matchläge, ett klot på plats. Gitten lägger in till 12-10 och ska lägga in sitt sista klot till 13-10 och match. Inger sitter med pennan för att notera i protokollet men då händer det. En olycklig studs och en poäng till Varberg. Matchen går till 12-12 men då får G sin revansch. Hon sätter snyggt 13 till seger.” Den jobbigaste match jag har spelat”, säger Gitten. Musketörerna med sitt berömda valspråk ”en för alla, alla för en” duellerar framgångsrikt. Kul att spelet nu fungerar bra för Eva-Jan-Gitten så de får visa vad kan. Vi blir kvar i elitserien. LEJ-VAR 4-0 (13-8, 13-12, 13-5, 13-8). En eloge till lagledare Inger som står pall när det blåser så ordentligt.

Det bär hemåt med trötta men glada spelare. Vi är hemma innan mörkret faller. ”Skriv några rader säger någon”, ok säger jag. Väl hemma, jättetrött efter en tuff helg, fixar jag till en matbit och så blir det lite medicin för torrhostan. TV på, men det går inte. Jag ringer Siv som är på annan ort och frågar vad det är för fel. Inget fel jag har bara fått tag i fel sån där mackapär. Jag blir filosofisk och tänker på dinosaurietiden då det inte fanns fjärrkontroller och man måste resa sig ur TV-soffan, gå fram till TVn, trycka på knappar. Jag tänker även på slöseri med tittarens energi och skador som uppstod på den tiden. Tittare fick ryggskott, meniskskador, framfall, atg, kardiovaskulära problem och annat elände. Mackapärerna med alla sina knappar kan ju inte vara lika så klart, men de har höjt vår livskvalitet till oanade höjder, konstaterar jag. GOD NATT.